Porto una setmana una mica gossa amb això del bloc. Vam passar uns dies ben entretinguts amb la nostra amiga Mabel que era de visita. Dissabte a la tarda va marxar cap a Barcelona i en Miquel i jo vam començar, també, a fer maletes...
 |
La Mabel amb el "Family Taxi" que ens va salvar l'endemà! |
Fa temps que havíem pensat que trobaríem a faltar uns dies de platja aquest estiu. Tot i que a mig agost anirem al Cape Cod, a prop de Boston, on es van rodar els capítols de "S'ha escrit un crim" de la senyora Fletcher, però aquestes són platges molt boniques i també molt atlàntiques i molt fredes...
 |
La senyora Fletcher manté la fama. Vaig veure aquest llibre a Barns and Noble |
Així que vam pensar en Miami, una ciutat que a tots dos ens despertava curiositat i, alhora, una certa desconfiança... Va guanyar la curiositat i el pragmatisme ja que, vam estar d'acord en què mai faríem un vol Barcelona-Miami i, en canvi, les dues hores i mitja que separen Nova York de la ciutat més meridional de Florida semblaven molt més acceptables a l'hora de saciar la curiositat i fer-nos un bon bany al mar.
NOVA YORK-MIAMI 17-19 D'AGOST DE 2011. CRÒNICA D'UN "BREAK" ESTIVAL:
Doncs tot plegat no va començar massa bé... No ens havia passat mai a cap dels dos! Diumenge ens havíem de llevar a les 5.50 del matí i, o no va sonar el despertador o no el vàrem sentir. La qüestió és que a les 6.40 va trucar el taxista que portava 20 minuts esperant a la porta. Nervis, presses, una enrampada amb un endoll en mal estat quan intentava desendollar el carregador de l'ordinador, corre, corre, corre... i, en fi.., sort del trànsit de diumenge al matí que és ben tranquil i en 20 minuts ens vam plantar al JFK.
Arribats a Miami vam llogar un cotxe. Una de les millors coses que hem fet. Segons les ocasions aquí, als Estats Units, és tan fàcil i barat llogar un cotxe que surt més a compte que agafar un taxi per anar i tornar de l'aeroport. Però, en aquest cas, a més a més, Miami és una ciutat on moure't en cotxe és imprescindible. Al Downtown i els barris de la ciutat ningú no passeja. Tothom agafa el cotxe per fer qualsevol activitat. Els carrers estan pràcticament deserts i les botigues tanquen cap a les 7 de la tarda. Unes botigues que són especialment horribles, podríem dir que una mica pitjors que les de la Ronda de Sant Antoni o les del Port de Barcelona, però per l'estil perquè us en feu una idea. De fet, la majoria són joieries i botigues d'electrònica. Tampoc no sabríem descriure el tipus de clients que tenen perquè durant l'estona que vam fer una volta no vam veure pràcticament ningú.
El Downtown de Miami també és ple de gratacels amb entitats bancàries, d'assegurances i empreses diverses... Fora del centre la ciutat és molt extensa, plena de cases d'una sola planta que omplen extensions i extensions... Vam "conduir", perquè ja us dic que no es pot passejar!, per Little Haiti que sembla tan perillós com Haití mateix, i pel districte del Disseny, ple de botigues de mobles i decoració per als clients dels rics de Miami, que també n'hi ha. I, també, per Little Havana, un barri enorme de cases baixes on tot es cubà. Té un sol carrer amb una certa activitat comercial tirant a cutre, a molt cutre, i la resta és una gran urbanització. Vam anar a dinar al restaurant Versailles, al carrer SW 8 (el carrer on hi ha tot!) amb l'avinguda 36, i l'ambient era cent per cent cubà. No se sentia ni una paraula en anglès. Això sí, el menjar va ser molt bo!
Amb aquesta descripció de Miami City pensareu que quin horror. I sí, és una de les ciutats més lletges i poc interessants que he visitat mai. Per dir alguna cosa positiva, vam anar al Miami Art Museum i vam passar una estona veient algunes obres d'artistes contemporanis que no van estar malament.
Però, per sort, nosaltres no estàvem allotjats a Miami City sinó a Miami Beach, concretament a South Beach, l'únic lloc acceptable per al nostre gust per passar-hi algun dia. Miami Beach és una illa allargada que hi ha al davant de Miami City. North Beach és ple d'hotels i apartaments gegants tipus Benidorm. South Beach té la concentració més gran del món d'edificis Art Decó. Uns edificis construïts entre els anys 20 i 30 que són ben macos i que la majoria són petits hotels força agradables.
 |
Un exemple d'edifici Art Decó |
A South Beach sí que s'hi pot passejar. A Ocean Drive hi ha la majoria d'edificis Art Decó, a La Española Way hi ha tot de restaurants en un carrer amb edificis de tipus espanyol i a Lincoln Rd Mall, com el seu nom indica (Mall) és tot un carrer peatonal i comercial ple de botigues en aquest cas molt més apanyades que les de Miami City. Aquí a Lincoln Rd, també hi ha molts restaurants i bars. L'ambient ens va donar la sensació que deu ser similar al de Marbella, tot i que no hem estat mai a Marbella.
Efectivament, podríem dir que això de Miami Beach o South Beach és hortera... però és un horterisme amb possibles! Una mica nou ric, amb moltes senyores de nas operat de tots els països de Sudamèrica que els encanta Miami per anar a comprar i passar-hi uns dies. És cert que per a algú amb cultura hispana és un lloc on no et sents gaire estrany. Pots parlar espanyol a pràcticament el cent per cent dels comerços, així que és una destinació tradicional per a l'hispà ric.
A Ocean Drive també hi ha molts bars amb la música a tope plens de gent jove, de musculosos i "chicas de modelaje" que prenen copes caríssimes sota vaporitzadors d'aigua per fer-los més suportable la calor.
 |
Ocean Drive amb edificis macos, bars i restaurants! |
La platja és enorme i a la zona de South Beach especialment maca perquè no hi ha grans edificis al darrere. El diumenge la vam trobar molt massificada però, tant dilluns com dimarts vam estar-hi molt bé. El secret és arribar d'hora al matí i marxar, com a molt tard, al migdia. Tens molta sensació que el sol t'està cremant. Potser per això no ens hem posat gens vermells ja que anàvem ben sucats en crema protectora el parell d'horetes que podíem suportar a la platja. A més, l'aigua és tan calenta que no et refresques. Sembla que entressis a fer-te un bany al caldo de Nadal!! Veus molta gent banyant-se amb samarreta per protegir-se del sol. Jo també havia d'anar a la platja amb samarreta de petit per no cremar-me quan l'única crema que coneixíem era la Nivea que encara ens cremava més! Hi ha força corrents i la gent no neda, més aviat fan una mica de "bany d'asiento" i, sobretot el diumenge, vam veure molta gent amb el got de plàstic del refresc o del cafè gelat a dins de l'aigua. I, diumenge també, la platja estava plena de radiocassettes!!!Potser a les platges més concorregudes de Catalunya també n'hi ha, però digue'm-ne que no les freqüentem gaire i ens va sorprendre veure tants "lloros" a la platja. La música --de salsa sempre!-- no la posaven massa alta, tot s'ha de dir!
 |
La platja de South Beach. Al fons, els edificis de North Beach |
Ja ho veieu, una experiència "irrepetible" en el sentit literal del terme. Ens ho haguéssim pogut imaginar? Doncs sí, tenint en compte els personatges del nostre país tipus David Bisbal que hi tenen casa... Però ens ha agradat molt veure-ho i comprovar-ho per nosaltres mateixos. Això sí, quan anàvem cap a l'aeroport on, per cert, ens van rematar amb un parell d'horetes de retard, estàvem contents de tornar a casa. A casa nostra que ara és a Nova York tot i que només per un parell de setmanes més. Però, mentrestant només puc dir: Visca Nova York, visc a Nova York!!
 |
Visca Nova York!!! |